Foulkes Festival

Foulkes Festival

Foulkes Festival

Het Foulkes Festival is een jaarlijks terugkerend evenement waar veteranen en bezoekers kunnen genieten van verschillende activiteiten zoals re-enactmentgroepen, muziekkorpsen en exposities van oorlogsmusea. De historische militaire voertuigen die aan het Bevrijdingsdefilé deelnemen, staan hier de hele dag opgesteld en worden tentoongesteld aan veteranen en publiek.

Daarnaast is het de plek waar alle veteranen die deelnemen aan het Bevrijdingsdefilé, zich verzamelen en zich voorbereiden op het Bevrijdingsdefilé. Voor de bezoeker is het dan ook heel eenvoudig om veteranen te ontmoeten, hen vragen te stellen en natuurlijk om samen op de foto te gaan.

null

Herdenken

In Nederland herdenken wij op 4 mei de militaire en burgerslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en latere missies van Nederlandse militairen. Het is en blijft belangrijk om stil te staan bij het leed dat de Tweede Wereldoorlog heeft veroorzaakt.

null

Vieren

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. 5 mei is ook een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Voor de vrijheid in Nederland hebben velen gevochten en zelfs hun leven gegeven.

null

Educatie

Eén van de doelen van wageningen45 is het vragen van aandacht voor de wereldwijde vraagstukken van vrede, vrijheid en veiligheid. Door middel van ons educatieve programma streven wij naar bewustwording, dialoog en kennisoverdracht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief