Praktische informatie

Locatie

Bezoekers kunnen op het terrein van de Wageningen University, “De Dreijen”, tussen 10.00 en 19.00 uur genieten van een gevarieerd aanbod van muziekkorpsen, re-enactmentgroepen en musea. Dit terrein is tevens het startpunt van het Bevrijdingsdefilé. 

 

Plattegrond

Vervoer- en transportregelingen

Bezoekers kunnen vanaf station Arnhem, Tiel en station Ede-Wageningen met pendeldiensten op en neer naar het festivalterrein.


 
Valleilijn, bus 88
De bushalte van de Valleilijn bevindt zich aan de zuidzijde van het station Ede-Wageningen.


 
Parkeren
Voor de bezoekers die met de auto komen is er een parkeerplaats bij de Wageningse Universiteit (de Born). Het adres is de Droevendaalsesteeg, 3 te Wageningen.  Vanaf hier rijden pendeldiensten af en aan naar het festivalterrein.


 
Fietsen
Op het terrein De Dreijen zijn bij diverse gebouwen voldoende rijwielklemmen aanwezig voor het stallen van fietsen. Het stallen van fietsen op het terrein gebeurt op eigen risico. Aanwijzingen van het personeel voor het stallen van fietsen dienen strikt te worden opgevolgd.


 
EHBO-post  hulpverlening
Tegenover het Dreijenplein/muziekplein is dit jaar de commandopost van de hulpverlening ingericht. Langs de route van het defilé zullen diverse hulpverleningsteams staan.


 
Catering
Op het terrein zal op meerdere plekken de catering worden verzorgd. Zowel in de tent als op het buitenterrein zijn diverse verkooppunten ingericht.


 
Consumptie
In de tent en op het terrein De Dreijen zijn tappunten ingericht. Bij deze tappunten kunnen door middel van contant/PIN betaling bier, wijn en frisdrank worden verkregen.
 


Toiletvoorziening
Er wordt een tweetal toiletwagens geplaatst op het terrein. In de buurt van het opstellen van de lopende detachementen zal een dixie geplaatst worden. De toiletten in de gebouwen van de Universiteit zijn niet toegankelijk. Voor een bedrag van € 2,- krijgen bezoekers een stempel waarmee u de hele dag onbeperkt gebruik kan maken van de toiletten op het Bevrijdingsevenement Wageningen. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 0,50 euro per dag. Op het evenemententerrein zijn ook toiletten voor mindervalide aanwezig. Deze zijn aangegeven op de plattegrond met een rolstoel toilet Symbool.
 


Om de toiletvoorziening in vergelijking met voorgaande jaren nog verder te verbeteren is ervoor gekozen om over te gaan op toiletwagens. De toiletwagens zijn de gehele dag bemand door twee man personeel om de toiletten schoon te houden. 
 


Lost and found
Bij het schoonmaken van de stad na het Bevrijdingsfestival op 5 mei, treffen onze collega’s van de buitendienst vrij veel (waardevolle) voorwerpen aan. Vanaf dit jaar registreren we deze goederen, vaak met foto, op www.iLost.nl. Dit is een website waarop gevonden en verloren voorwerpen bij elkaar gebracht worden. Op deze website kunt u aangeven wat u bent kwijtgeraakt. De website vergelijkt uw melding met de registraties van gevonden voorwerpen. Als er een ‘match’ is, wordt u via iLost in contact gebracht met degene die uw voorwerp in bewaring heeft. Als u iets gevonden heeft, kunt u dat ook op deze website registreren. Dus bent u iets kwijt of heeft u iets gevonden? Registreer dit dan op www.iLost.nl