Bestuurswisseling Wageningen45

Tijdens de bestuursvergadering van 7 december jl. van het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) hebben een aantal bestuurswisselingen plaatsgevonden.

Per 7 december jl. is Toon van Asseldonk de nieuwe voorzitter van Wageningen45. Van Asseldonk neemt deze taak over van Fred de Graaf die, na een voorzitterschap van ruim vier jaar, afscheid neemt. Van Asseldonk (1953) is tot 5 april 2019 burgemeester van de gemeente Overbetuwe.

Er is gekozen voor een nieuwe bestuurssamenstelling met zeven bestuurders. Daarnaast wordt een Raad van Advies ingesteld waarin onder meer voormalig bestuurslid Jos van Nouland namens het Veteranenplatform zitting neemt.

Voormalig directeur van de bblthk Wageningen Sjaak Driessen en marketing en PR deskundige Ward van Beek, zijn tevens toegetreden tot het bestuur van Wageningen45. Met Van Asseldonk, Driessen, Van Beek en bestuursleden Ingeborg Stadhouders en Petra van den Born is het bestuur in zijn nieuwe vorm nagenoeg compleet.

Wageningen45 neemt met grote dank voor inzet en betrokkenheid afscheid van voormalig bestuursleden: Fred de Graaf, Ton van Ede, Alice van der Scheer, Carla van Baalen, Ad van Liempt en Arthur Mol.