Op de hoogte blijven van het corona nieuws?

Lees meer

Projecten

Nederlands-Indië

Nederlands-Indië

Ieder jaar herdenkt Nederland op 15 augustus de Japanse Capitulatie in 1945. Daarom organiseren wij in de periode na 15 augustus, enkele educatieve activiteiten. Voorgaande jaren stonden een Indische Salon, een Wereldgesprek en de Wereld Express op het programma. Nieuwsgierig naar het project van 2019? Houd onze website in de gaten!

VERHALEN UIT DE OORLOG: NIET TE FILMEN!

VERHALEN UIT DE OORLOG: NIET TE FILMEN!

Wageningen45 en Heerenstraat Theater hebben in april 2018 een educatief filmproject georganiseerd: Verhalen uit de oorlog: niet te filmen! Leerlingen van groep 7 en 8 van de G.J. v.d. Brinkschool en de St. Jozefschool bezochten op 10 april de Nederlandse oorlogsfilm ‘Oorlogsgeheimen’ in het Heerenstraat Theater. Oorlogsgeheimen is een prachtige jeugdfilm n.a.v. het gelijknamige boek van Jacques Vriens. In de dagen voorafgaand aan de film, kregen de leerlingen in de klas bezoek van een gastspreker (via Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII-heden), die ter voorbereiding op de film vertelde over ‘het verzet’.

Dit project heeft drie doelstellingen:

  • De leerlingen kunnen zich d.m.v. de gastles en de film een goed beeld vormen van het dagelijks leven van leeftijdsgenoten tijdens een oorlog en het verschil met hun eigen leefwereld zien en plaatsen.
  • De leerlingen leren een filmvertoning in historisch perspectief te plaatsen d.m.v. een gastspreker op school.
  • De leerlingen leren dat een leven in vrijheid en veiligheid niet vanzelfsprekend.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief