Projecten

Schoolprojecten

Schoolprojecten

Ieder jaar heeft Wageningen45 één of meerdere projecten op stapel zijn. Sommige projecten zijn specifiek voor scholen, anderen richten zich op een specifiek thema en zijn voor iedereen toegankelijk.

Nederlands-Indië

Ieder jaar herdenkt Nederland op 15 augustus de Japanse Capitulatie in 1945.

Daarom organiseren wij in de periode na 15 augustus, enkele educatieve activiteiten. In 2017 stonden een Indische Salon, een Wereldgesprek en de Wereld Express op het programma. Zie agenda voor meer informatie.

null

Herdenken

In Nederland herdenken wij op 4 mei de militaire en burgerslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en latere missies van Nederlandse militairen. Het is en blijft belangrijk om stil te staan bij het leed dat de Tweede Wereldoorlog heeft veroorzaakt.

null

Vieren

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. 5 mei is ook een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Voor de vrijheid in Nederland hebben velen gevochten en zelfs hun leven gegeven.

null

Educatie

Eén van de doelen van wageningen45 is het vragen van aandacht voor de wereldwijde vraagstukken van vrede, vrijheid en veiligheid. Door middel van ons educatieve programma streven wij naar bewustwording, dialoog en kennisoverdracht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief