Vrijheidscolleges

Vrijheidscolleges

Vrijheidscolleges

Ieder jaar staan in april en op 5 mei de ‘Vrijheidscolleges’ op het programma. Dit zijn een jaarlijkse serie lezingen (meestal door bekende of prominente Nederlanders), die plaatsvinden in aanloop naar 5 mei. De lezingen zijn gebaseerd op de ‘Four Freedoms’ van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt en vinden plaats in samenwerking met de Bevrijdingsfestivals in tien provincies in Nederland.

Lees meer…

In februari 2018 wordt het programma voor april/mei 2018 bekend. Hou onze agenda in de gaten!

null

Herdenken

In Nederland herdenken wij op 4 mei de militaire en burgerslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en latere missies van Nederlandse militairen. Het is en blijft belangrijk om stil te staan bij het leed dat de Tweede Wereldoorlog heeft veroorzaakt.

null

Vieren

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. 5 mei is ook een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Voor de vrijheid in Nederland hebben velen gevochten en zelfs hun leven gegeven.

null

Educatie

Eén van de doelen van wageningen45 is het vragen van aandacht voor de wereldwijde vraagstukken van vrede, vrijheid en veiligheid. Door middel van ons educatieve programma streven wij naar bewustwording, dialoog en kennisoverdracht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief