Foulkes Festival

Foulkes Festival

Foulkes Festival

5 mei    –    10.00 tot 19.00 uur    –    Belmonte Arboretum

Het Foulkes Festival is een jaarlijks terugkerend evenement op 5 mei. Veteranen en bezoekers kunnen genieten van verschillende activiteiten zoals re-enactmentgroepen, muziekkorpsen en exposities van oorlogsmusea. De historische militaire voertuigen die aan het Bevrijdingsdefilé deelnemen, staan hier de hele dag opgesteld en worden tentoongesteld aan veteranen en publiek.

Daarnaast is het de plek waar alle veteranen, die deelnemen aan het Bevrijdingsdefilé, zich verzamelen en voorbereiden. Voor de bezoeker is het dan ook heel eenvoudig om veteranen te ontmoeten, hen vragen te stellen en natuurlijk om samen op de foto te gaan.

Nieuwe locatie

Nieuwe locatie

Het Foulkes Festival heeft vanaf 2018 een nieuwe locatie en opzet. De nieuwe locatie, het Belmonte Arboretum, geeft andere mogelijkheden en zeker een bijzondere sfeer. De oude bomen in het oude park op deze historische locatie vormen een prachtig decor voor de ontvangst van de veteranen, het re-enactment en de muziekkorpsen. Musea, boekenantiquariaten en (militaire) organisaties presenteren zich in marktkramen op het terrein.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal er geen grote veteranentent te vinden zijn, maar vijf kleinere tenten, verspreid over het park. Hier kunnen de veteranen op gepaste wijze worden ontvangen in hun “eigen” periode: WOII en Nederlands-Indië, Korea, Nieuw-Guinea, Libanon/Multinational Force and Observers of recente vredesmissies.

Re-enacters maken het beeld en de sfeer compleet door hun presentaties in de directe omgeving van de tenten.

Muziek

Muziek

De Stedelijke Harmonie Wageningen zal concerten geven in een muziektent tussen de oude bomen van het Arboretum. De vrijwilligers van de Harmonie tekenen ook voor de coördinatie van het verdere programma in het park. De Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes & Drums dragen hier aan bij, net als de gelijknamige showharmonie uit Rhenen. De Street Fair Hobblers en de Airborne Malletband Oost gaan musicerend over het hele terrein.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief