Op de hoogte blijven van het corona nieuws?

Lees meer

Muzikale Tour van de vrijheid

Oproep muziekmakers voor ‘Muzikale tour van de vrijheid’

 

Ben jij een enthousiaste muziekmaker? En heb je een binding met het thema vrijheid én de provincie Gelderland? Dan zoeken we jou!

Wageningen45 maakt dit jaar op 4 mei in samenwerking met Omroep Gelderland een tv-uitzending vanuit Wageningen, de stad van de vrijheid. Op 5 mei 1945 werd daar in Hotel de Wereld een einde gemaakt aan de bezetting van Nederland. We tonen unieke ontmoetingen tussen verhalenvertellers (mensen met een persoonlijk verhaal over WOII) en muziekmakers, verdeeld over acht iconische oorlogsmonumenten in een ‘Muzikale tour van de vrijheid’. Het gaat om verhalen over leven en dood, verzet, verraad en over vriendschap, onderdrukking en vrijheid. Muziekmakers van nu laten zich inspireren door de verhalen van toen, aangevuld met hun eigen ervaringen en blik op de wereld.

Dit is een project van Wageningen45, Poppunt Gelderland en Cultuur Oost en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland en gemeente Wageningen.

Wat gaat er precies gebeuren?

Wat gaat er precies gebeuren?

Als muziekmaker word je gematched aan een verhalenverteller op een locatie bij een oorlogsmonument in Gelderland. Midden/eind februari vindt een informele kennismaking plaats (zonder camera’s), waarbij jullie in gesprek gaan over de geschiedenis van die plek en vrijheid toen en nu.

Geïnspireerd door deze ontmoeting maak je in enkele weken een lied/track/compositie die je in april op deze historische locatie ter gehore brengt in aanwezigheid van de verhalenverteller.

Van dit optreden maken we een professionele liveclip en een making-off video. De clips worden gebruikt in de tv-uitzending op 4 mei en de making-off video’s worden op social media gepost eind april voorafgaand aan de uitzending. De muziekmakers en verhalenvertellers met de meest bijzondere samenwerking komen ook live in de uitzending aan tafel.

Wie zoeken we?

Wie zoeken we?

We zoeken muziekmakers (bands, singer/songwriters, rappers, producers etc.) in alle muziekgenres die mee willen werken aan dit bijzondere project. Dat kan aanstormend talent zijn of al een gevestigde naam in de muziekwereld.

Het is belangrijk dat: 

  • je een nummer kunt schrijven/componeren en deze live kunt voordragen 
  • het lied en de presentatie past bij de sfeer van 4 mei (dodenherdenking)
  • je aan de slag gaat met het thema vrijheid, in de breedste zin
  • je een sterke link hebt met Gelderland
  • je beschikbaar bent in week 7 of 8 voor de eerste ontmoeting met de verhalenverteller op locatie (halve dag). in week 14 of 15 voor opnamen (1 dag) en eventueel op 4 mei voor de live-uitzending

Wat krijg je ervoor terug?

  • Gage (vergoeding) voor het schrijven en live uitvoeren van het nummer (€500,-)
  • Een professionele muziekclip en een making-off clip
  • Media-aandacht via Omroep Gelderland (en evt. regionale omroepen), Wageningen45, Cultuur Oost, Poppunt Gelderland en Provincie Gelderland

Aanmelden!

Helaas is het niet meer mogelijk op aan te melden. De geselecteerde muziekmakers worden eind februari bekendgemaakt. Bij vragen kun je contact opnemen met 4en5mei@wageningen.nl.

Mede mogelijk gemaakt door

Gelderland Herdenkt

Gelderland Herdenkt

Gemeente Wageningen

Gemeente Wageningen

Omroep Gelderland

Omroep Gelderland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief