Foulkes Festival 2019

29 March 2019, 16:19

Het Foulkes Festival is een jaarlijks terugkerend evenement op 5 mei en vindt plaats in het Belmonte Arboretum in Wageningen.

In de ochtend om 10.00 uur start het Foulkes Festival op het Belmonte Arboretum met de ontvangst van de vele nationale en internationale veteranen. In vijf tenten verspreid over het park worden de veteranen op gepaste wijze worden ontvangen in hun “eigen” periode: Tweede Wereldoorlog, Nederlands-Indië, Korea, Libanon en de recente vredesmissies. 

Het Foulkes Festival kenmerkt zich door vele activiteiten van tien re-enactment groepen, roadshows van de krijgsmachtdelen, exposities van musea, static shows van historische voertuigen en optredens van muziekkorpsen uit binnen- en buitenland waaronder De Stedelijke Harmonie Wageningen.

Het Belmonte Arboretum bleek vorig jaar een geschikte locatie voor het Foulkes Festival. De directeur van het Belmonte Arboretum, Dedde Smid, is enthousiast over de samenwerking: “2018 hebben wij het Foulkes Festival op het Belmonte Arboretum beschouwd als een proef. Met de positieve ervaringen van vorig jaar gaan we dit jaar weer graag de samenwerking aan.”

Naar het nieuwsoverzicht