Tentoonstelling Kind onder Vuur naar Wageningen

03 June 2019, 15:19

Vanaf maandag 17 juni tot en met vrijdag 21 juni 2019 staat de reizende tentoonstelling ‘Kind onder Vuur’ in het kerkelijk centrum Vredehorst in Wageningen. Bezoekers van deze tentoonstelling maken kennis met kinderen die opgroeien in oorlogsgebied.

Kind onder Vuur laat leerlingen van het primair onderwijs kennis maken met Farah, Vian, Angie en Otim. Heel gewone kinderen, totdat ze ineens te maken kregen met oorlog. Aan de hand van opdrachten kunnen leerlingen ervaren hoe het is om op te groeien in conflictgebieden. Ook leren ze dat er zelfs in een oorlog regels gelden, namelijk die van het humanitair oorlogsrecht.

De doelstelling van deze tentoonstelling is het overbrengen van het humanitair oorlogsrecht en het creëren van meer begrip voor leeftijdsgenootjes die in een oorlogssituatie opgroeien. 

Opening
Op 17 juni om 12.15 uur wordt de tentoonstelling Kind onder Vuur geopend door de burgemeester van Wageningen, Geert van Rumund. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Bezoek Kind onder Vuur
Verschillende basisscholen uit Wageningen en omstreken komen de tentoonstelling met de groepen 7 en/of 8 bezoeken waaronder de Kardinaal Alfrinkschool, OBS de Tarthorst, OBS de Wereld en de H.J Piekschool. Op woensdagmiddag is iedereen van harte welkom om de tentoonstelling te bekijken en ervaren van 13.00 tot 16.00 uur in het kerkelijk centrum Vredehorst, Tarthorst 1, Wageningen. De toegang is gratis. 

De tentoonstelling Kind onder Vuur in Wageningen is een samenwerking tussen Wageningen45 en Rode Kruis Studentendesk Wageningen.

Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op: www.kindondervuur.nl.

Naar het nieuwsoverzicht