Een activist voor de LHBTQI+ community
quote

Een activist voor de LHBTQI+ community

Verschilmaker: Richard Keldoulis, a.k.a. Jennifer Hopelezz

Richard Keldoulis, a.k.a. Jennifer Hopelezz, een echte markante Amsterdammer, een activist voor de LHBTQI+ community, zowel in de persoon van Richard, als in de persoon als Jennifer. 

Als Jennifer Hopelezz is hij te zien in de film Tot we allemaal vrij zijn, die dit jaar als campagnefilm is gemaakt. In de film komt hij - als Jennifer - ook aan het woord.

Normaliter is hij op 4 mei aanwezig bij de herdenking bij het Homomonument, waar wordt stilgestaan bij alle LHBTQI+ slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog, maar voor deze gelegenheid maakt hij graag een uitzondering. 

"De herdenking is voor mij een oproep om waakzaam te blijven voor homofobie en transfobie. Ik probeer zichtbaar te worden, want het gezegde luidt: Onbekend maakt onbemind. Dus moeten we in gesprek gaan en gezien worden. Want er gebeurt iets als je mensen in de ogen kijkt.

Als je mensen niet kent, kun je alle wilde dromen en ideeën die je hebt op hen projecteren. Zodra je iemand kent, zie je dat het ook gewoon een mens is. Daarom bouw ik bruggen in mijn eigen stad.

Vier en vijf mei bieden daar gelegenheid voor. Het zorgt er niet alleen voor dat ik nadenk over de slachtoffers van de LHBTQI+ community in de Tweede Wereldoorlog, maar ook over mijn eigen toekomst en de toekomst van Amsterdam.”

Richard, en Jennifer, is een echte changemaker voor Amsterdam!

Fotocredits: Jon Haywood

Verschilmakers

Verschilmakers

quoteEen activist voor de LHBTQI+ community

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag 2021Verkorte Jaarrekening 2021Publicatieplicht ANBI-status

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI