Muziek voor verbinding

Verschilmaker: Áslaug

De Verschilmakers 

#MaakHetVerschil

Al 77 jaar leeft Nederland in vrede en vrijheid en lijkt dat bijna vanzelfsprekend. Ieder Bevrijdingsfestival heeft een Verschilmaker aangesteld om op 4 mei het Bevrijdingsvuur op te halen in Wageningen. Tijdens het nationale TV-programma Vuur van de Vrijheid i.s.m. de NOS en Theater na de Dam wordt de overgang van herdenken naar vieren gemarkeerd. Het Bevrijdingsvuur wordt om middernacht ontstoken, waarna de Bevrijdingsvuurestafette start en de Verschilmakers hun vuur overdragen aan de lopers van hun betreffende Bevrijdingsfestival.

Vanuit Hotel De Wereld ontsteken Duncan Laurence, Victoria Koblenko, Jennifer Hopelezz, Mohammed Yusuf Boss, Okrah Donker, CYCZ, Sumayya Sheeba, Gretha Boels, Elten Kiene, Aslaug, Yaroslava, Rodrigo Soto Escamilla, Pawan Bahadoer, Bas van den Berg het Bevrijdingsvuur. Allen strijden zij op een eigen manier voor onze vrijheid.

Benieuwd? Lees de verhalen van de verschilmakers hieronder!

Zij maken het verschil, jij ook?

Zij maken het verschil, jij ook?

quoteEen activist voor de LHBTQI+ community

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag 2021Verkorte Jaarrekening 2021Publicatieplicht ANBI-status

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI