Op de hoogte blijven van het corona nieuws?

Lees meer

Doneren

Steun Wageningen45

Wij hopen dat u het belang van de activiteiten rondom het agenderen van de thema’s vrede, vrijheid en veiligheid (zoals de vrijheids- en wereldlezingen, educatieve scholieren projecten en symposia met politiek, wetenschap, maatschappelijk middenveld en defensie) met ons deelt.

Om deze te kunnen voortzetten zijn wij afhankelijk van inzet van energie, expertise en financiële middelen. Wij vragen u of u Wageningen45 ook als ambassadeur en donateur wilt ondersteunen. Als donateur ontvangt u door het jaar heen aantrekkelijke aanbiedingen van deelname aan evenementen, kortingen op producten, bijeenkomsten en andere activiteiten die wij met onze partners organiseren.

Maakt u met ons het verschil voor vrede, vrijheid en veiligheid?

Ben u geïnteresseerd om op andere wijze bij te dragen aan Wageningen45, dan kunt u in het onderstaande contactformulier uw naam en e-mailadres invullen, en nemen wij contact met u op.

ANBI

ANBI

Wageningen45 is erkend als ‘Algemeen Nut Beogende Instellingen’ (ANBI) en als zodanig terug te vinden op het overzicht hiervan bij de Belastingdienst (onder de volledige statutaire naam: Stichting Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945’). Wij zijn echter ook aangemerkt als culturele ANBI. Deze status van culturele ANBI biedt aan u voordelen in de vorm van een bijzondere belastingaftrek van uw giften. Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt namelijk een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. Doneren kan op twee manieren:

  • Een gewone gift: u mag het bedrag van de gift aftrekken. Er geldt wel een drempel en een maximum. De drempel is 1% van uw drempelinkomen met een minimum van € 60 en er geldt een maximum van 10% van uw drempelinkomen.
  • Een periodieke gift: u mag het volledige bedrag van uw gift aftrekken. Hiervoor moet een schenkingsovereenkomst opgesteld worden voor minimaal vijf jaar, uiterlijk eindigend bij overlijden. Als de in de schenkingsovereenkomst vermelde bijdrage eerder dan de minimaal verplichte vijf jaar eindigt, moet het belastingvoordeel met terugwerkende kracht worden terugbetaald aan de belastingdienst. Zodra de schenkingsovereenkomst door ons is ingevuld en geretourneerd, kunt u uw giften aan ons aftrekken.

  Op berekenhet.nl kunt u berekenen wat uw voordeel is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief