Vrijwilligers

Vrijwilliger worden bij een van de grootste evenementen van Wageningen? Jaarlijks werken wij met honderden vrijwilligers om het Bevrijdingsevenement Wageningen mogelijk te maken. Op 4, 5 en 6 mei zijn er tal van activiteiten waarbij wij een helpende hand kunnen gebruiken.

Lijkt het jou leuk om ons te helpen bij de uitvoering van een deze activiteiten? Lees dan de onderstaande taken om te zien wat bij jou het beste past. Voor vragen en aanmelding kun je terecht bij Harry te Raa (Coördinator Vrijwilligers).

De opbouw

De opbouw

4 mei – Opbouwen

Op 4 mei zoeken wij stoere mensen die de handen uit de mouwen willen steken voor het helpen bij de opbouw van podia, zetten van hekken, ophangen van hekwerkbanieren, etc.

4 mei – Nationale Bevrijdingsvuurestafette

Voor en na middernacht staat op het 5 Mei plein het Bevrijdingsvuur centraal. Voor middernacht markeert de Bevrijdingsvuurceremonie de overgang van herdenken op 4 mei naar de viering van de bevrijding op 5 mei. Precies middernacht ontsteekt de burgemeester het Bevrijdingsvuur op het 5 Mei plein. Daarop volgt de Nationale Bevrijdingsvuurestafette: lopersgroepen vanuit vele gemeenten ontvangen van de burgemeester het Bevrijdingsvuur en brengen dat in estafette elk naar hun eigen gemeente.

5 mei - Tijdens het Bevrijdingsevenement

5 mei - Tijdens het Bevrijdingsevenement

Informatiestand

Om alle bezoekers te kunnen informeren over 5 mei komen er drie informatiepunten: op het Plantsoen van de Vrijheid, bij het Hoofdpodium en bij het Raadhuisplein (Busstation). Bij deze informatiepunten kunnen bezoekers met alle vragen terecht en er is een flyer verkrijgbaar. Voor deze informatiepunten zoeken we koppels die van ongeveer 12.00 uur tot uiterlijk 20.00 uur beschikbaar willen zijn. Je draait met z’n tweeën diensten van 2 à 3 uur. Dus vind je het leuk om mensen te informeren, dan is de informatiestand echt iets voor jou. Tijdens de vrijwilligersavond zal er een aparte bijeenkomst plaatsvinden waar alles goed wordt doorgesproken. Tevens wordt er een informatiepakket gemaakt, met de nodige informatie voor 5 mei.

Crewcatering

Verdeeld over de hele stad zijn er verschillende podia met veel vrijwilligers die trek kunnen krijgen. Vrijwilligers en artiesten krijgen op meerdere locaties eten en drinken. Dit moet gecoördineerd, verdeeld en uitgevoerd worden.

Verschillende pleinen

Tijdens het festival zijn in de binnenstad verschillende pleinen te vinden met ieder zijn eigen (muziek)stijl. Voor deze pleinen zoeken we groepjes mensen die willen helpen met bijvoorbeeld het opvangen van artiesten en andere activiteiten. Dit jaar zal het Kinderfestival in het Torckpark plaatsvinden. Er worden spannende en uitdagende activiteiten georganiseerd tussen 12.00 en 17.00 uur voor kinderen tot 12 jaar. Hiervoor zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om met kinderen om te gaan en de verschillende activiteiten te begeleiden. Verder moet er opgebouwd, aangekleed en afgebroken worden.

Techniek/Logistiek

Ben jij technisch aangelegd dan is dit echt iets voor jou! Je wordt op allerlei pleinen gevraagd om te ondersteunen op het technische vlak dus bijvoorbeeld met stroomverdeling en aansluiting, verdeling van de spullen, materialen opbouwen etc.

Fotografen en filmers

Op een evenement met zoveel verschillende activiteiten, podia en bezoekers is er natuurlijk heel veel te zien. Daarom zoeken wij fotografen en filmers die op 4 en 5 mei alle mooie beelden vastleggen. Ben jij amateur of professioneel fotograaf en altijd op zoek naar het perfecte plaatje, dan is dit echt iets voor jou.

Algemeen

Ben jij een duizendpoot, een alleskunner en een manusje van alles? Er zijn altijd wel ergens mensen nodig. Vind je het leuk om ingezet te worden waar je dan ook maar nodig bent, bijvoorbeeld via de fietsenbewaking naar de parkeerterreinen om vervolgens bij de catering bij te springen om broodjes te smeren geef dan aan dat je algemene vrijwilliger wilt zijn.

Foulkes Festival

Het Foulkes Festival dient als de opvanglocatie voor de binnen- en buitenlandse veteranen welke deelnemen aan het defilé. Op het Foulkes Festival zijn meerdere taken mogelijk, o.a. ondersteuning bij de informatie – en meldpunten, catering, het regelen van verkeer, begeleiden van binnen- en buitenlandse veteranen en fotografen.

De afbouw

De afbouw

Om het evenement goed af te sluiten zal er ook afgebroken en opgeruimd moeten worden. Hierbij hebben wij ook hulp nodig van jou. De podia, stands en catering moeten worden opgeruimd. Naast een super gezellige sfeer en een unieke ervaring krijg je voor het meehelpen een origineel Bevrijdingsfestival T-shirt. Natuurlijk word je op 5 mei voorzien van eten en drinken en als extra bedankje wordt er een dankje-wel-feest georganiseerd voor alle vrijwilligers.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief