Vrijwilligers

Voor een succesvol 5 mei hebben wij vele vrijwilligers nodig. Wij zoeken o.a. mensen die zin hebben om mee te helpen met: verstrekken van informatie bij het informatiepunt, de techniek/logistiek, sfeerbeheer, begeleiding van het Kinderfestival, het regelen van het verkeer, de catering, taken op het Foulkes Festival, foto- en film makers. Behalve 5 mei hebben wij ook op 4 en 6 mei mensen nodig die willen helpen met: de Nationale Bevrijdingsvuurestafette, het opbouwen en afbreken van verschillende activiteiten, de beveiliging en de catering.

Naast een super gezellige sfeer en een unieke ervaring krijg je voor het meehelpen een origineel Bevrijdingsfestival T-shirt. Natuurlijk word je op 5 mei voorzien van eten en drinken en als extra bedankje wordt er een dankje-wel-feest georganiseerd voor alle vrijwilligers.

Meld je hier aan!

Welke taken kun je als vrijwilliger doen?

 

4 mei Opbouwen
Op 4 mei moeten er veel podia, informatietorens etc. opgebouwd worden. We zoeken hier veel enthousiaste mensen voor die hun handen uit de mouwen willen steken!

 

4 mei Nationale Bevrijdingsvuurestafette
Uit 150 gemeentes komen 2.000 hardlopers het Bevrijdingsvuur ophalen in Wageningen. Om 0:00 uur wordt het vuur ontstoken. Dit is de start van Bevrijdingsdag. Hiervoor zoeken we mensen die sporters willen begeleiden, registreren en faciliteren. Ben jij een duizendpoot? Dan is dit de juiste plaats voor jou.

 

5 mei Bevrijdingsfestival

Kinderfestival

Dit jaar zal het Kinderfestival in het Torckpark plaatsvinden. Er worden spannende en uitdagende activiteiten georganiseerd tussen 12.00 en 17.00 uur voor kinderen tot 12 jaar. Hiervoor zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om met kinderen om te gaan en de verschillende activiteiten te begeleiden. Verder moet er opgebouwd, aangekleed en afgebroken worden.

 

Informatiestand 
Om alle bezoekers te kunnen informeren over 5 mei komen er drie informatiepunten: op het Plantsoen van de Vrijheid, bij het Hoofdpodium en bij het Raadhuisplein (Busstation). Bij deze informatiepunten kunnen bezoekers met alle vragen terecht en is een flyer verkrijgbaar. Voor deze informatiepunten zoeken we koppels die van ongeveer 12.00 uur tot uiterlijk 20.00 uur beschikbaar willen zijn. Je draait met z’n tweeën diensten van 2 à 3 uur. Dus vind je het leuk om mensen te informeren, dan is de informatiestand echt iets voor jou. Tijdens de vrijwilligersavond zal er een aparte bijeenkomst plaatsvinden waar alles goed wordt doorgesproken. Tevens wordt er een informatiepakket gemaakt, met de nodige informatie voor 5 mei.

 

Catering en opvang artiesten
Verdeeld over de hele stad zijn er verschillende podia met veel vrijwilligers die trek kunnen krijgen. Vrijwilligers en artiesten krijgen op meerdere locaties eten en drinken. Dit moet gecoördineerd, verdeeld en uitgevoerd worden.

Verschillende pleinen
Tijdens het festival zijn in de binnenstad verschillende pleinen te vinden met ieder zijn eigen (muziek)stijl. Voor deze pleinen zoeken we groepjes mensen die willen helpen met bijvoorbeeld het opvangen van artiesten en andere activiteiten.

Techniek/Logistiek
Ben jij technisch aangelegd dan is dit echt iets voor jou! Je wordt op allerlei pleinen gevraagd om te ondersteunen op het technische vlak dus bijvoorbeeld met stroomverdeling en –aansluiting, verdeling van de spullen, materialen opbouwen etc.

 

Sfeerbeheer
Op alle pleinen lopen mensen rond die de sfeer bewaken. Beletten dat er ruzies ontstaan, maar bijv. ook of mensen niet met glas rondlopen. Middels een portofoon sta je in contact met andere ‘sfeerbeheerders’ en politie.

 

Fotografen en filmers
Op een festival met 10 verschillende pleinen en het Foulkes festival is er natuurlijk heel veel te zien. Daarom zoeken wij fotografen en filmers die op 5 mei alle mooie beelden vast leggen. Dus ben jij niet weg te slaan achter je camera dan is dit iets voor jou!

 

Algemeen
Ben jij een duizendpoot, een alleskunner en een manusje van alles? Er zijn altijd wel ergens mensen nodig. Vind je het leuk om ingezet te worden waar je dan ook maar nodig bent, bijvoorbeeld via de fietsenbewaking naar de parkeerterreinen om vervolgens bij de catering bij te springen om broodjes te smeren geef dan aan dat je algemene vrijwilliger wilt zijn.

 

Foulkes Festival
Het Foulkes Festival dient als de opvanglocatie voor de binnen- en buitenlandse veteranen welke deelnemen aan het defilé. Op het Foulkes Festival zijn meerdere taken mogelijk, o.a. ondersteuning bij de informatie- en meldpunten, catering, het regelen van verkeer, begeleiden van binnen- en buitenlandse veteranen en fotografen.

 

6 mei Afbouwen
Om het evenement goed af te sluiten zal er ook afgebroken en opgeruimd moeten worden. Hierbij hebben wij ook hulp nodig van jou. De podia, stands en catering moeten worden opgeruimd. Voor al je inspanningen op die dag wordt er een lunch aangeboden door de organisatie.