Programma

Op 5 mei 1945 werd in Wageningen, ‘Stad der Bevrijding’, een einde gemaakt aan de meest recente bezetting van Nederland. Wageningen45 heeft daardoor dé kans om jaarlijks wereldwijde aandacht te vragen voor vrede, veiligheid en vrijheid. Dat doen we ook dit jaar met een online, corona-proof programma. Doe je mee? Op deze pagina vind je alle onderdelen van Wageningen45!

November & December | Kaartje voor Verschilmakers

Voorafgaand aan de feestdagen kunnen WOII-veteren en persoonlijke Verschilmakers een kaartje ontvangen. In samenwerking met Kaartje2go hebben we een campagne opgezet om hen een warm hart toe te dragen!

24 November | Veteranencafé

15.00 - 17.00 uur: in het Heerenstraat Theater Wageningen

15 Augustus | Nationale Herdenking 15 augustus 1945

Op 15 augustus staan wij stil bij het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden en worden álle slachtoffers herdacht van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië.

Septembermaand | Airborne Herdenkingsmaand

Bekijk het hele programma aanbod op https://www.airborne-herdenkingen.nl/programma-airborne-herdenkingen/

18 September | Bevrijdingsvuurceremonie Eindhoven

Ophalen van het Bevrijdingsvuur in Eindhoven met de enthousiaste lopers van Atletiekvereniging Pallas ’67 uit Wageningen: https://stichting18september.nl/bevrijdingsdefile-18-september/

19 September | Tafel van Verschilmakers Special

Verversen van het Bevrijdingsvuur in Wageningen met de lopers van Pallas ’67 i.c.m. de Tafel van Verschilmakers in Hotel De Wereld. Bekijk op https://youtu.be/n1MZNyE2lPY

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag 2021Verkorte Jaarrekening 2021Publicatieplicht ANBI-status

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI