Agenda

Op 5 mei 1945 werd in Wageningen, ‘Stad der Bevrijding’, een einde gemaakt aan de meest recente bezetting van Nederland. Wageningen45 heeft daardoor dé kans om jaarlijks wereldwijde aandacht te vragen voor vrede, veiligheid en vrijheid. Dat doen we ook dit jaar met een online, corona-proof programma. Doe je mee? Op deze pagina vind je alle onderdelen van Wageningen45.

Hier vind je het programma van Wageningen45 LIVE van 4 & 5 mei.

Buitenfilm: Promising Young Woman

Op donderdag 15 juli 2021 organiseert Wageningen45 samen met het Heerenstraat Theater een filmavond in het Torckpark. Vanaf heden gaan we het begrip 'vrijheid' breder trekken. Want meer vrijheden komen steeds vaker onder druk te staan. Hierbij kan je denken aan vrijheid van meningsuiting en vrijheid om jezelf te (mogen) zijn. Deze avond staat de feministische film: Promising Young Woman op het programma. Voorafgaand aan de film praten we kort met een deskundige over de belangrijkste topics in relatie met de film: seksueel geweld, verkrachting onder jonge vrouwen en mentale onvrijheid. Deze filmavond is onderdeel van de Wageningse Cultuurzomer.

Wageningen45 LIVE - 4 & 5 mei

Op 4 en 5 mei staat Wageningen, Stad der Bevrijding, in het teken van herdenken en vieren. Dit jaar doen we dat, vanwege het coronavirus, wederom digitaal op wageningen45.nl om vanuit thuis niets te hoeven missen.

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI.

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
4en5mei@wageningen.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI