Herdenkingsconcert van de Medemenselijkheid

Ook dit jaar, op 4 mei 2023, zal er een herdenkingsconcert plaatsvinden: Het Herdenkingsconcert van de Medemenselijkheid. Meer info over dit evenement zal later volgen, houd onze website en socials in de gaten!

We leven in een uitzonderlijke tijd. De oorlog in Oekraïne is voor velen de eerste keer waarbij het begrip ‘vrijheid’ heel voelbaar onder druk staat. Het maakt pijnlijk duidelijk hoe kwetsbaar vrede en veiligheid is. Juist in deze tijden is het herdenken en koesteren van de vrijheid daarom ontzettend belangrijk. Dat doen we met onze blik op de wereld. Jaarlijks vragen we, vanuit de ‘Stad der Bevrijding’, aandacht voor het schokkende feit dat er sinds de Tweede Wereldoorlog, wereldwijd nog geen dag zonder oorlog is geweest. 

Dit Herdenkingsconcert zal op 4 mei 2023 de brug slaan tussen ruim 77 jaar vrijheid en de huidige onvrijheden in de wereld, waarvan Oekraïne een hartverscheurend voorbeeld is. Samen maken we het verschil! 

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag 2021Verkorte Jaarrekening 2021Publicatieplicht ANBI-status

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI