Defensie blijft Wagenings Bevrijdingsdefilé jaarlijks steunen

04/05/2021

Defensie blijft Wagenings Bevrijdingsdefilé jaarlijks steunen

Ook de komende jaren blijft het ministerie van Defensie het Wagenings Bevrijdingsdefilé steunen. De afgelopen maanden hebben defensie, de Gemeente Wageningen en Wageningen45 gekeken naar de toekomst van die herdenking en viering in de stad. Het defilé blijft de komende jaren een belangrijk en zichtbaar onderdeel van de jaarlijkse herdenking en viering op 4 en 5 mei in Wageningen. “Vandaag staan we stil bij alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van vredesmissies daarna. 5 mei start vannacht met het ontsteken van het Nationaal Bevrijdingsvuur in de Stad der Bevrijding. Morgen staat is het teken van eren en vieren: het is een geweldig eerbetoon aan álle veteranen dat het alom geliefde Bevrijdingsdefilé, met steun van alle partners, blijft bestaan.” aldus Toon van Asseldonk, voorzitter Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45). 

Wethouder Leo Bosland, bestuurlijk verantwoordelijk voor 4/5 mei: “Wij zijn zeer verheugd dat Defensie het defilé jaarlijks blijft ondersteunen. Dit is waar onze gemeenteraad, Wageningen45 en vele inwoners ook om hebben gevraagd. Wageningen heeft als stad der Bevrijding een historische opdracht gekregen om blijvend aandacht te vragen voor vrijheid, vrede en veiligheid. Het defile waamee we de voorvechters van deze waarden eren is hiermee onlosmakelijk verbonden.”

Door het coronavirus is er dit jaar een digitale herdenking en viering in Wageningen. Op 4 en 5 mei is via Wageningen45 LIVE alle programmering te volgen. Met bekende onderdelen als het ontsteken van het Bevrijdingsvuur, Nationale Herdenking Capitulaties 1945 en een (aangepast) Bevrijdingsfestival Gelderland. En met talloze reportages, optredens en activiteiten wordt online invulling gegeven aan het thema, “Vrijheid: Jij maakt het verschil!”.

Deel dit online

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op WhatsApp

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag 2021Verkorte Jaarrekening 2021Publicatieplicht ANBI-status

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI