Op de hoogte blijven van het corona nieuws?

Lees meer

Vrijwilligers

Wageningen45 – de kick-off (voor vrijwilligers)

Op 25 november hebben we voor het eerst een digitale bijeenkomst georganiseerd voor alle vrijwilligers die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor de festiviteiten rondom 4 en 5 mei.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde pilot van onze digitale bijeenkomst. We hadden vlak voor de uitzending wat technische problemen waardoor we iets later begonnen dan gepland. In de toekomst zullen we er nog beter op letten dat alle sprekers duidelijk te horen/zien zijn. Naast onze digitale nieuwsbrief van december 2020 gaan wij nog even in op de meest relevante vragen.

1.    Wat is jullie deadline met dat jullie weten wat er mag plaats vinden?
We gaan aan de slag met twee uitgangspunten: digitaal (online & tv) en live activiteiten. Dit betekent dat we ernaar streven om zoveel mogelijk activiteiten digitaal aan te bieden, want dat is in ieder geval coronaproof. Daarnaast maken we een aantal scenario’s om dezelfde activiteiten toegankelijk te maken voor publiek. Dit is vanzelfsprekend wel afhankelijk van de coronamaatregelen. Eind januari maken we bekend welke activiteiten in welke vorm georganiseerd gaan worden.

2.    Hebben we dus geen bevrijdingsdefilé meer in de komende jaren?
Hoe spijtig dat ook is, in 2021 hebben we geen Bevrijdingsdefilé zoals we dat kennen van afgelopen edities. Veteranen (met name WOII) zijn een kwetsbare doelgroep en de kans is zeer groot dat zij niet kunnen en/of mogen reizen. Dit betekent niet dat we onze (internationale) bevrijders helemaal niet gaan bedanken en eren. Gedurende het komende jaar zullen we gaan bekijken op welke manier het Bevrijdingsdefilé vorm zou kunnen krijgen in 2022. 

3.    Welke soort vrijwilligers zijn er nodig en hoe kunnen we ons opgeven als vrijwilliger?
Vanaf eind januari hebben we een goed beeld van de functies en werkzaamheden. We plaatsen dan een oproep voor vrijwilliger via de nieuwsbrief, website en social media met een link naar het inschrijfformulier. Zorg er dus voor dat jouw e-mailadres bij ons bekend is én houd onze kanalen in de gaten.

4.    Wanneer weten we als we al vrijwilliger worden ingezet?
We proberen de inschrijvingen zo snel mogelijk te beoordelen en daarvan krijg je binnen twee weken bericht. Eind januari is een algemene digitale informatiebijeenkomst en in april in elk geval weer een speciaal voor vrijwilligers.

Heb je vragen, ideeën of wil je gewoon iets kwijt? Hieronder nog even de contactgegevens:

Telefoonnummer: 0317-492522
Emailadres: vrijwilligers45@wageningen.nl

Iedereen ontzettend bedankt voor jullie vragen en opmerkingen; daar leren wij ook weer van!
Graag tot de volgende keer!

Team Wageningen45 

Kick-off bijeenkomst vrijwilligers terugkijken?

Wij kunnen geen YouTube video’s tonen als je geen toestemming geeft voor het gebruik van cookies.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief