Freedom Film Fest

Freedom film fest

Van zaterdag 22 t/m woensdag 26 januari 2022 organiseert Wageningen45 in samenwerking met het Heerenstraat Theater in Wageningen de eerste editie van dit Freedom Film Fest. Een filmfestival van 5 dagen waarin elke avond een film vertoond wordt met als thema “vrijheid” en “Verschilmakers”.

Gelijktijdig aan het filmfestival loopt de Short Film Competition, waarin een geselecteerd aantal jongeren tussen de 12 en 18 jaar is uitgedaagd om op zoek te gaan naar hun interpretatie in beeld en geluid op het thema Vrijheid en/of Verschilmakers. De jonge generatie neemt ons met zich mee en laat nieuwe perspectieven op dit thema zien. Een vakjury nomineert uit alle inzendingen 10 shortFilms die op de festivaldagen getoond gaan worden. Deze geselecteerde korte films worden op het Freedom Film Fest steeds persoonlijk ingeleid en vertoond gevolgd door een klassieke of recentere bekende feature film met eenzelfde invalshoek op het thema ‘vrijheid’. De bioscoopbezoeker kan stemmen op de beste shortFilm naar hun keuze. Ook zijn de films online te bekijken en kan er online worden gestemd.

Short Film Competition

Gelijktijdig aan het filmfestival loopt een short film-competitie speciaal voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. In de competitie word je uitgedaagd om op zoek te gaan naar jouw interpretatie (in beeld en geluid) op het thema Vrijheid en/of Verschilmakers. Zo neem jij het publiek meer in de blik van de nieuwe generatie op dit thema.

Ben jij die jonge filmmaker en voel je je aangesproken door het thema Vrijheid en/of Verschilmakers? Doe dan mee en stuur jouw film in! Misschien moet je de film nog maken of heb je dit jaar al een film gemaakt met bovenstaande thema; voordat je aan de slag gaat, laat ons weten wie je bent en schrijf je nu in voor deelname.

Meer weten

Laat van je horen

Doe je ook mee? Of heb je vragen, een idee of iets leuks te vertellen? Wij vinden het heel leuk om van jou te horen! Tag ons op Instagram, facebook of TikTok door ons @Wageningen45 en gebruik hashtag:

#MaakHetVerschil

InstagramFacebook
@wageningen45

@wageningen45

Volg @wageningen45

Videoboodschap: de verschilmakers van toen

Verschilmaken begint klein, verschilmaken kan iedereen: simpelweg door iedere dag te kiezen voor het goede. Net zoals de veteranen in deze video.

Al 76 jaar leven we in Nederland in vrede en vrijheid en lijkt dat bijna gewoon. We eren de laatste generatie bevrijders en overlevenden. Het levende en sprekende geheugen van de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. Een geheugen dat in de komende decennia zal verdwijnen. Daarmee wordt de vraag naar vrijheidsstrijders relevanter dan ooit: wie zijn de nieuwe verschilmakers?

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI.

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
4en5mei@wageningen.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI