Benefiet Herdenkingsconcert 4 mei - Wageningen voor Oekraïne

08/04/2022

Benefiet Herdenkingsconcert 4 mei - Wageningen voor Oekraïne

Wageningen voor Oekraïne: Benefiet Herdenkingsconcert in de avond van 4 mei

Onder leiding van Victoria Koblenko een muzikale ode aan vrede en veiligheid: samen maken we het verschil!

Muziek vertelt al eeuwenlang verhalen over landsgrenzen en door taalbarrières heen. Daarom brengt Wageningen45, onder leiding van Victoria Koblenko, op woensdagavond 4 mei (21.00 - 22.00 uur) een muzikale ode aan vrede en veiligheid. Wageningen en haar inwoners slaan de handen ineen om deze avond mogelijk te maken. Tijdens dit openlucht Benefiet Herdenkingsconcert, op het podium bij het WICC in Wageningen, zijn 750 plekken beschikbaar. Kaartjes kosten €20,- per stuk en zijn hier verkrijgbaar. De opbrengsten van de ticketverkoop komen ten goede aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Zoals President Zelensky tijdens de uitreiking van de Grammy’s uitsprak: “de bombardementen brengen stilte in Oekraïne, laat muziek vanuit de hele wereld die stilte opvullen om het verhaal van ons land te vertellen”. Daarom slaat Wageningen45 met het Benefiet Herdenkingsconcert een brug tussen 77 jaar vrijheid en de huidige onvrijheden in de wereld, waarvan de oorlog in Oekraïne een hartverscheurend voorbeeld is. Victoria Koblenko presenteert dit concert met optredens van artiesten als Sofia Dragt, Marc Floor, Chila Collective en Contraire. Zij brengen verhalen over het herdenken van de Tweede Wereldoorlog, over elkaar vinden in muziek in de harde actualiteit van vandaag én hoe we samen het verschil kunnen maken in het koesteren van vrijheid.
Tickets zijn hier beschikbaar.

Wat kan ons hoop en inspiratie bieden in onzekere tijden? Vanuit de wens om ook tijdens 4 en 5 mei de solidariteit met Oekraïne te tonen zet Wageningen daarom op 4 mei, in samenspraak met Welsaam, de schouders onder een speciaal Benefiet Herdenkingsconcert - Wageningen voor Oekraïne. Met talloze vrijwilligers in samenwerking met Omroep Gelderland, Ticketcounter en alle facilitaire partijen rondom Bevrijdingsfestival Gelderland komt deze bijzondere toevoeging aan de herdenking op 4 mei tot stand. Kom ook op 4 mei, iedereen donatie is heel erg welkom!

We leven in een uitzonderlijke tijd. De oorlog in Oekraïne is voor velen de eerste keer waarbij het begrip ‘vrijheid’ heel voelbaar onder druk staat. Het maakt pijnlijk duidelijk hoe kwetsbaar vrede en veiligheid is. Juist nu is het herdenken en koesteren van de vrijheid ontzettend belangrijk. Dat doen we met onze blik op de wereld. Jaarlijks vraagt Wageningen45, vanuit de ‘Stad der Bevrijding’, aandacht voor het schokkende feit dat er sinds de Tweede Wereldoorlog, wereldwijd nog geen dag zonder oorlog is geweest. En is er dit jaar, als we op 4 en 5 mei herdenken en koesteren, veel aandacht voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne, want samen kunnen we een verschil maken!

Deel dit online

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op WhatsApp

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag 2021Verkorte Jaarrekening 2021Publicatieplicht ANBI-status

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI