Verschilmakers kleuren programma 4 en 5 mei in Wageningen45 LIVE

03/05/2021

Verschilmakers kleuren programma 4 en 5 mei in Wageningen45 LIVE

Bevrijdingsvuur en Bevrijdingsfestival in teken van toekomst herdenken en vieren

Splinter Chabot, Ellen ten Damme, Nazmiye Oral en Laskshmi: een greep uit de verschilmakers van Wageningen45 LIVE. Dit jaar gaat Wageningen45 op zoek naar de verschilmakers van de toekomst. We eren de laatste generatie bevrijders en overlevenden, onze rechtstreekste ogen en oren naar het verleden. De verschilmakers van toen: een geheugen dat in de komende decennia zal verdwijnen. Daarmee wordt de vraag naar de verschilmakers van nu én morgen relevanter dan ooit. 
 
Al 76 jaar leeft Nederland in vrede en vrijheid en lijkt dat bijna vanzelfsprekend. In Wageningen45 LIVE op 4 en 5 mei gaat Wageningen op zoek naar nieuwe verschilmakers. In ‘Jij maakt het verschil’ zien en horen we vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding, het indrukwekkende verhaal van 14 hedendaagse verschilmakers. Vanuit Hotel de Wereld ontsteken Splinter Chabot, Ruben Hein, Lakshmi, Jean-Luc Murk, Loiza Lamers, Tommy & Rowan, Nazmiye Oral, Dante Kedde, Masood Eslami, Ellen ten Damme, Natascha van Weezel, Lol Fioole en Inez Valize en Krystel van Dinter én een veteraan het Bevrijdingsvuur. Allen strijden zij op een eigen manier voor onze vrijheid en dat verhaal wordt zichtbaar in Wageningen45 LIVE via Wageningen45.nl, Omroep Gelderland, NOS en RTV Rijnstreek. Op 5 mei brengen deze verschilmakers het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar de 14 Bevrijdingsfestivals door heel Nederland.
 
Vanaf verschillende bijzondere locaties in Wageningen start 5 mei om 13.00 uur digitaal het Bevrijdingsfestival Gelderland 2021 via Wageningen45 LIVE. Kijk mee naar de bijzondere interviews en prachtige optredens van een heel gevarieerd aanbod van artiesten, waaronder Davina Michelle, Jett Rebel, Ellen ten Damme, Edison winnaar Pieter de Graaf, bluesband The Strikes, Froukje, S10, Lakshmi, Tino Martin, Jonna Fraser en opkomende talenten. Kijk voor de volledige line-up op wageningen45.nl/wageningen45-live. 
 
Bekijk het volledige programma van Wageningen45 LIVE hier! Alle activiteiten rondom 4 & 5 mei zijn, volgens de coronamaatregelen, zonder publiek. 

Deel dit online

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op WhatsApp

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag 2021Verkorte Jaarrekening 2021Publicatieplicht ANBI-status

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI