WagaStorm glitterende host Bevrijdingsfestival Gelderland

28/04/2022

WagaStorm glitterende host Bevrijdingsfestival Gelderland

WagaStorm glitterende host Bevrijdingsfestival Gelderland

Wageningen, 28 april 2022 – Op 5 mei host WagaStorm met Robert aka GiGi, Marcel aka Marsmellow en Christien aka chriZ10 het podium bij het WICC, ‘Let Me Entertain You’. Met artiesten als Rondé, Donnie en MEROL, gaat dit Wageningse glittergezelschap op zoek naar de vrijheidsboodschap. Op 5 mei koesteren we samen onze vrijheid. Wageningen45 heeft vanuit Wageningen, de Stad der Bevrijding, de positie en dé kans om jaarlijks aandacht te vragen voor vrede, vrijheid en veiligheid. Maar liefst 40% van de wereldbevolking in regressieve samenlevingen, waar vrijheden actief achteruitgaan. Bakens van vrijheid: vrijheid van meningsuiting, persvrijheid, levensovertuiging, kiesrecht en seksuele vrijheden staan wereldwijd ter discussie, soms óók in Nederland. Wagastorm is een Wageningse community die zich op geheel eigen wijze inzet voor inclusie. De volledige line-up van het Bevrijdingsfestival vind je hier.

Op 5 mei zorgt WagaStorm voor het inmiddels iconische, imaginaire “glittergordijn” waarbij je regelrecht in een andere wereld terechtkomt en waar iedereen gelijk is, waar iedereen vrij en veilig is. Want hoe maak je een ongrijpbaar begrip als ‘vrijheid’ tastbaar voor nieuwe generaties? Dit is daarom hét moment om hen te activeren en via Wageningen45 aan het woord te laten. Wat leren zij van de bevrijders in 1945? Hoe bewaken we samen de bakens van onze vrije maatschappij? WagaStorm geeft uiting aan die boodschap. Met inmiddels een reputatie op feesten en festivals, maatschappelijke evenementen voor jong en oud: kom ook naar het Bevrijdingsfestival Gelderland, Vrijheid: samen maken we het verschil!

We leven in een uitzonderlijke tijd. De oorlog in Oekraïne en de coronapandemie zijn voor velen nieuwe situaties waarbij het begrip ‘vrijheid’, weliswaar op onvergelijkbare manieren, heel voelbaar onder druk staat. Wat kan ons hoop en inspiratie bieden in onzekere tijden? Juist daarom is in het herdenken van strijd, het koesteren van de vrijheid én het vinden van verschilmakers belangrijker dan ooit! Om zoveel mogelijk (jonge) mensen te raken met de vrijheidsboodschap en zeker nu onze solidariteit met Oekraïne te tonen. Vrijheid: samen maken het verschil!

Deel dit online

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op WhatsApp

Wageningen45

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) is een platform voor vrede en vrijheid en heeft ten doel het herdenken van de capitulaties, vieren van de verkregen vrijheid en aandacht te vragen voor de wereldwijde vraagstukken van Vrede, Vrijheid en Veiligheid vanuit Wageningen, Stad der Bevrijding.

Wageningen45 is een culturele ANBI:
Jaarverslag 2021Verkorte Jaarrekening 2021Publicatieplicht ANBI-status

Activiteiten

Contact

Postadres
Postbus 1
6700 AA Wageningen

Bezoekadres
Niemeijerstraat 1
6701 CL Wageningen

0317 – 492522
contact@wageningen45.nl

Privacyverklaring

Wageningen45 InstagramWageningen45 TwitterWageningen45 Facebook

© Copyright Wageningen45 - ANBI